Frank Oosterhof

Stayers of the Sky

×

Waarschuwing

Fout tijdens het laden van component: com_AutoTweet, Component niet gevonden

Iedereen gelukkig en mooi duivenseizoen 2016

Hallo Beste mensen,

 

Hier een berichtje van mijn kant. De duiven zitten nog bijelkaar en binnen enkele weken worden de duiven geent tegen Paramixo en Pokken. Volgende maand wil ik de paratypus enting doen. Het gaat hier langzaam maar zeker worden de duiven klaargestoomd voor het koppelen eind febr.  begin maart. De duiven vliegen elke dag nog hun rondje rond het hok en je merkt dat de jaarlingen uit hun schulpje kruipen om als doffer of als duivin door het leven te gaan. De jaarlingen zijn eigenlijk alllemaal zomer en late jongen die straks de vluchten op gaan vanaf het begin moeten ze er tegenaan om hun plekje te houden in het hok. Er zittern zo'n 40 jaarlingen met nog een stuk of 10 ouden die eigenlijk niet veel mee zijn geweest vorig jaar op een 3 na een koppel dat Barcelona met goed gevolg hebben afgelegd en een duivin die prijs had op de ZLU Bordeau smorgens rond 6.20 uur. Dus een jaartje allles elke week mee tot aan de dagfond kijken welke er overblijven.

 

Het enige wat ik wel gedaan heb is de kwekers gescheiden al een tijd geleden. Die zitten straks lang bij elkaar en moet toch wel even gescheiden zijn zeker als je wil overkoppelen op een andere doffer of duivin. 

Het computerwerk gaat oook weer beginnen alle modules zijn leeg en moeten weer gevuld worden. Daar zullen we zeker een maand bezig mee zijn.

 

zo ik laat het hierbij tot een volgende keer.

Frank